ITSE TEHTY SÄKKITUOLI

Uudessa kodissamme on iso terassiparveke, joten sinne mahtuu enemmän kalusteita kuin vanhalle parvekkeellemme. Ensin ajattelimme ostaa aurinkopedin tai vastaavan löhöilyyn tarkoitetun huonekalun, mutta yksi aamuyö keksin, että teen itse säkkituolin, jolloin parvekkeen sisustus on rento ja enemmän muunneltavissa. Meidän terassi on kokonaan lasitettu, joten säänkestävyydestä ei tarvinnut olla huolissaan.

Aloin selvittämään, mistä löytäisin säkkituolin teko-ohjeet/kaavat sekä mistä olisi järkevintä ostaa säkkituoliin sisusta. Netistä löysin vain yhden ohjeen, joka oli kartionmuotoiseen säkkituoliin. Itse halusin isomman säkkituolin, jotta isokokoinen mieskin pystyisi siinä rennosti löhöilemään.

Säkkituolin kallein osa on sisus (styroxrae), joten jos löydät jostain kierrätyksestä/alennusmyynnistä sopivan muotoisen säkkituolin, kannattaa se ehdottomasti ostaa ja tuunata. Jos sopivaa säkkituolia ei tuunattavaksi löydy, kannattaa styroxrae ostaa ehdottomasti Tampereen vaahtomuovista.

Itse halusin neliön muotoisen säkkituolin, jolloin sitä voi muokata paremmin ja siitä tulee tarpeeksi iso. Kankaaksi hankin Marimekon sisustuskangasta (Joonas), mutta mietin, että voisin tehdä toisen tuolin vaikka tilkkupeitosta, jonka ompelisin jämäkankaista tai vanhasta räsymatosta.

Säkkituolin sisälle kelpaa vanha pussilakana, jonka voi muokata sopivan malliseksi ompelemalla reunat umpeen ja jättämällä pienen täyttöaukon styroxraetta varten. Aukkoon kannattaa ommella pieni vetoketju, jotta täytettä voi tarvittaessa myöhemmin lisätä.

20180728_204026

 

Pohjaan ommellaan vetoketju, jolloin päällikankaan voi irrottaa pesua varten

Seuraavaksi leikkaat päällikankaasta sopivan kokoisen ja vetoketju alapäähän. Laita pussilakana päällikankaan sisään huolellisesti ja lisää tyroxrae.

Viimeiseksi ompele käsin muutamalla harsopistolla päällikankaan ylänurkat kiinni sisäkankaaseen, niin tuoli pysyy ryhdissä eikä lähde liikkumaan.

No miten minun säkkituolini onnistui? Erinomaisesti! Vaikka sain loistavan iden tehdä itse säkkituoli, loppujen lopuksi ostin päällikankaan, löysin alennusmyynnistä täydellisen säkkituolin, kaapista vanhoja vetoketjuja ja matkustin rakkaan siskoni luo, joka sen minulle ompeli 😀

20180728_204134

 

Säkkituolissa on ihana löhöillä, mutta se on myös tukeva istua

Vaikka itse vedin mutkat suoriksi (niin kuin usein teen) ja siskoni teki suurimman työn, halusin silti jakaa tämän idean, koska paljon selvitystyötä sen eteen tein. Säkkituoli on meidän terassin suosituin huonekalu tällä hetkellä, joten ehkä joudun tekemään myös toisen ja tällä kertaa ihan itse 🙂 Tätäkin tekstiä kirjoitan tässä säkkituolissa istuen.

img_20180512_182235_741

 

Valmis säkkituoli, joka kannattaa ylänurkista kiinnittää sisäkankaaseen muutamalla pistolla

20190618_193228

Säkkituolissa on ihana löhöillä ja samalla se on myös tosi mukava ja tukeva. Korvakorut on Kajoan Designin

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s