SKUZZISSA TV ON INTEGROITU SAAREKKEESEEN

Meillä on avokeittiö, joka on yhtenäinen olohuoneen kanssa. Koska tila on suhteellisen pieni, saimme ajatuksen, että saarekkeella jaamme tilan. En myöskään halunnut, että televisio on olohuoneen hallitsevin asia, jolloin sain idean, että integroidaan tv saarekkeeseen. Aluksi haaveilin, että saareke olisi tehty betonista, mutta siitä olisi tullut aivan liian painava. Puusta tehty saareke on keveytensä vuoksi myös kätevä siirtää tarvittaessa. Ja pitihän sitä siirtää lattiaremontin tieltä, josta voit lukea toisesta postauksesta Epoksimaalia puulattiaan.

Markkinoilla ei tietenkään ole myynnissä a) saareketta/pöytää, johon tv:n voisi integroida eikä b) tarpeeksi kapeaa saareketta (leveys 50cm), jotta se ei vie liikaa tilaa. Onneksi meillä asuu ihminen, jolta tämmöisiä tilauksia voi tehdä 🙂

Saareke tehtiin siis puusta (mänty) ja puut ostettiin Bauhausista, sillä lyhyen kartoituksen jälkeen sieltä puut sai parhaaseen hintaan laadusta tinkimättä. Sitten suuntasimme nikkariverstaalle Espooseen, joka on tietääksemme pääkaupunkiseudun ainoa paikka, jossa voi omia töitä tehdä ja jossa on kaikki tarvittavat koneet käytössä.

20170926_144627

 

Puut haettiin Bauhausista ja kyllä, matkustin takapenkillä puiden kanssa 🙂

Tehtäväni oli toimia assistenttina, kun mieheni hoiti mittaamisen, leikkaamisen ja kasaamisen. Yhteensä tähän kului aikaa n. 10h, joten jalat ja alaselkä huusi illan tullen hoosiannaa. Kokeilimme kasaamista puutapeilla, jotta kaikki osat sopivat yhteen. Lopullinen kasaus tapahtui vasta kotona maalaamisen jälkeen.

20170926_185443

 

Saareke kasattuna nikkariverstaalla

Televisiota varten asennettiin puukehikko ja televisioon kaksi kiinnityspuuta, jolla se kehikkoon kiinnitettiin. TV:n alapuolelle laitettiin kaksi hyllyä, jotta keittiön puolella takaosan tila voidaan hyödyntää ja alemmalle hyllylle mahtuu digiboksi, pleikkari, kaukosäätimet ja johtolaatikko piiloon. Johtoja varten hyllyssä on reikä.

20180819_132148

 

Keittiön puolella hyllyllä käytetään tehosekoitinta ja alemmalla hyllyllä on johtolaatikko

Halusimme saarekkeesta kirkkaan valkoisen, joten suuntasimme parhaan palvelun Color Tardingiin hakemaan maalit ja primerit. Voin kertoa, että maalin sävy on todella huolellisesti valittu, sillä ensin valitsimme n. 30 eri valkoisen sävystä kolme parasta, joita sitten vertailtiin keinovalossa ja ulkona luonnon valossa auringossa sekä varjossa. Color Tradingin Kati pitää huolen, että valittu värisävy todella on se oikea!

Niin kuin Mustan keittiön postauksessa kerroin, pääkaupunkiseudulla ei ole tiloja, jossa omia ruiskumaalaustöitä voisi tehdä. Ensin saimme luvan ruiskumaalata nikkariverstaalla, mutta kesken maalauksen se yhtäkkiä kiellettiin epäselvien tilajakojen vuoksi. Tästä aiheutui melkoisesti päänvaivaa, jonka jätin mieheni ratkaistavaksi itse matkustaessani Tukholmaan viikoksi. Ja kas, kun palasin takaisin kotiin, oli saareke maalattu! Se ruiskumaalattiin loppujen lopuksi automaalaamossa.

Tässä olisi hyvä bisnesidea jollekin: vuokraa isoa tilaa, jossa ihmiset voisivat tehdä omia maalaus- ja nikkarointitöitä. Luulen, että emme ole ainoita, joilla olisi pääkaupunkiseudulla tällaisille tiloille tarvetta.

Saarekken jalka ostettiin Ikeasta ja baarijakkarat Askosta. Tuolien pohjaan kiinnitimme pikaliimalla huovat, joten ne eivät naarmuta lattiaa vaikka kuinka niitä hiissailisi pitkin poikin. Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän saarekkeesen. Nyt tv näkyy vain, kun istahtaa sohvalle, jolloin se ei ole tilaa hallitseva tekijä.

20180819_132409

 

Värisävyksi haluttiin kirkas valkoinen

20180819_134005

Saareke rajaa keittiön ja olohuoneen kivasti

Ainoa miinuspuoli tässä on se, että kaksi johtoa (virta ja antenni) kulkevat lattiaa pitkin ja ovat lyhyen matkaa näkyvissä ennen kuin sukeltavat sohvan alle. Meinasimme lattiaremontin yhteydessä tehdä kourun johdoille, mutta jätimme sen toteuttamatta, sillä saarekkeen mahdollisesti poistuessa olisi keskellä lattiaa ollut reikä. Jos sinulla on tiedossa ratkaisu tähän, kuulisin sen mielelläni 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s