Kuminauhalangalla muotoja vaatteisiin

Kuminauhalanka on kätevä ja erittäin nopea tapa saada esimerkiksi telttamaisiin T-paitoihin ryhtiä tai kesämekon rintamuksesta napakka. Kuminauhalankoja myydään jo hyvin varustelluissa ruokakaupoissakin.

Tähän alkuun haluan heti kertoa, että en osaa ommella juuri yhtään vaan yleensä ompeluhommat puolestani tekee siskoni, mutta tämän osaa jokainen, joka osaa auttavasti ompelukonetta käyttää. Kuminauhalangan käyttäminen vaatteiden tuunaukseen onkin siskoni idea, jonka hän minulle on opettanut.

Kaupoissa on saatavilla kuminauhalankaa valkoisena ja mustana ja yksi rulla maksaa n. 3 euroa. Ensimmäiseksi lanka puolataan tiukasti puolalle. Kun irrotat puolan ja asetat sen ompelukoneeseen paikalleen, varo, että lanka ei pääse löystymään. Päälimmäinen lanka asetetaan ompelukoneeseen normaalisti vaatteen värin mukaisesti.

Kuminauhalankoja voi ostaa myös hyvin varustelluista ruokakaupoista

Sitten vain ompelemaan aloittaen vaatteen reunasta. Muista, että vaatetta EI SAA yhtään ommellessa venyttää, koska silloin kuminauha ei toimi. Kun kierros tulee täyteen, nosta neula ja talla ylös ja siirry tallan verran ompelemaan seuraavaa riviä. Lankaa ei katkaista välissä! Yleensä toisella kierroksella, mutta viimeistään kolmannella rypytys alkaa näkymään.

Kuminauhalanka sopii hyvin trikoovatteille, sifonkiin ja muille ohuille kankaille. Jos kangas on tosi paksua, rypytys ei onnistu.

Tässä muutamia vinkkejä kuvien kera:

1.Adidaksen puuvillaiseen T-paitaan tehty kuminauhalangalla resori, jotta paita ei olisi niin telttamainen ja muodoton helmasta

20180709_172338

 

2. Tässä siskoni tekemä paita, joka pysyy ryhdikkäänä rypytetyn helman ansiosta, mutta muuten paita on väljä

20180709_172253

3. Trikookankaasta voi leikata suoran (jätä pieni halkio) tai helmaan levenevän kappaleen, tehdä sivuun sauman ja rintamuksen rypyttää kuminauhalangalla. Tämä on myös siskoni tekemä.

20180709_172145

 

4. Kankaiden jämäpaloista voi tehdä esim. kesätoppeja. Tässä on yhdistetty kaksi Finlaysonin trikoopalaa ja tehty olkaimeton toppi, jossa helma on pitkä

20180709_17571220180709_175723

 

5. Ohuista leveälahkeisista housuista saa caprit rypyttämällä lahkeet kuminauhalangalla

Advertisement

5 ajatusta artikkelista “Kuminauhalangalla muotoja vaatteisiin

  1. skuzzista Kirjoittaja

   Hei! Ompelukoneessa tikin pituus ja säädöt on samat kuin ompelisit tavallisella langalla. Muista, että kangasta ei saa yhtään venyttää, kun ompelee. Onnistut takuulla 🙂

   Tykkää

   Vastaa
 1. Paula

  Omalla hyvällä koneellani ei onnistunut (?), mutta kävin eräässä paikassa ompelemassa ja sain puseron tehdyksi. Oli siinäkin vähän ongelmia, mutta tehdyksi tuli. Olen lukenut youtuben englanninkielisten videoiden kommenteista, että ei muidenkaan koneilla näytä kuminauhan ompelu aina onnistuvan. Kotona kokeilin vaikka mitä kikkoja ja säätöjä.

  Tykkää

  Vastaa
  1. skuzzista Kirjoittaja

   Hei, kiitos kun kerroit. Minä olen ommellut tosi huonoilla ja tosi hyvillä koneilla ja aina on onnistunut. En ole edes hyvä ompelemaan. Ja surauttelen tosi usein helmoja puseroihin, toppeihin ja mekkoihin. Onpas kummallista… Tiedätkö, mistä ongelma johtui? Hyvä, että puserosi tuli valmiiksi 🙂

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s