MUSTA KEITTIÖ

Kun ostimme tämän asunnon, oli heti selvää, että keittiö on uusittava. Yhtenä aamuyön tunteina sain idean mustasta kiiltävästä keittiöstä. Aamulla esitin idean miehelleni, jonka mielestä idea kannatti toteuttaa. Meillä usein remontit ja tuunaukset etenevät niin, että minä saan idean ja mieheni toteuttaa ne, koska hänellä riittää taitoa, ongelmanratkaisukykyä ja rutkasti luovuutta! Koska keittiömme oli upouusi, päätimme toteuttaa remontin mahdollisimman paljon vanhaa säästäen.Keittiössämme oli perinteiset valkoiset puuovet, valkoiset kodinkoneet ja välitilassa valkoinen laatoitus. Päätimme siis maalata ovet, etupaneelit, sivuseinän ja listat korkeakiiltoisella mustalla maalilla. Koska koko Pääkaupunkiseudulla ei ole yhtään vuokrattavaa tilaa, jossa voisi tehdä omia maalaustöitä, ei ruiskumaalaus ollut vaihtoehto. Mieheni keksi, että maalataan ovet mattamustalla ja laitetaan päälle kiiltävä lakka, joka sitten vielä kiillotetaan, jolloin ovista saadaan korkeakiiltoisia ja samalla kulutusta kestäviä. Maalaus tapahtui parevekkeellamme ja kiillotus kylpyhuoneessa. Myös metalliset vetimet maalattiin samoilla maaleilla.

 

 1. Keittiön ovet alkuperäisessä olemuksessaan 2. Suojaus maalatessa on tärkeää

Ennen kuin aloitimme maalausurakan, kysyimme muutamilta firmoilta tarjouksen ovien maalaamisesta. Vain yksi firma ilmoitti tekevänsä korkeakiiltoisia maalaustöitä ja muut ilmoittivat, että tekevät ainoastaan mattapintaisia maalauksia. Ovien maalauttaminen olisi maksanut n. 1000 euroa + kuljetus- ym. kustannukset päälle. Meillä maaleihin kului n. 150 euroa ja maalaustarvikkeisiin n. 50 e. Tähän väliin on kuitenkin hyvä maalausta sivusta seuranneena mainita, että itse maalaaminen vaatii taitoa ja tietoa maalaamisesta, mutta on mahdollista toteuttaa kotiolosuhteissa. Maalit ja lakat ostimme Color Tradingista, jota voin varauksetta suositella kaikille maalareille. Color Tradingin asiakaspalvelu on huippua ja ammattitaitoista! Ostimme heiltä maalit myös saarekkeeseen, josta kerron myöhemmin toisessa postauksessa.

20180718_183319

Maalasimme myös vetimet mustiksi

KODINKONEIDEN MAALAAMINEN

Meidän keittiössä oli valkoiset Boschin kodinkoneet, joten ne eivät sellaisenaan sopineet uuteen mustaan keittiöömme. Ehdin jo surra sitä, että joudumme uudet kodinkoneet vaihtamaan ja toimimaan epäekologisesti, kunnes mieheni kertoi, että kyllä nekin voi maalata. Jääkaappipakastin sekä astianpesukone siis maalattiin samoilla maaleilla kuin keittiön ovetkin ja maali puri niihin todella hyvin. Ostin jo valkoisen permanenttikynän, jolla astianpesukoneen pesuohjelmat olisi voinut piirtää, mutta ne jäivätkin hauskasti kohokuvioksi, joten ne erottaa hyvin ilman piirtämistäkin.

20180718_145148

 

Kodinkoneet maalattuna

Olen todella onnellinen, että kodinkoneiden maalaaminen onnistui näin hyvin. Maali puri todella hyvin varsinkin muoviosiin. Kodinkoneiden maalamisen edellytyksenä on, että niiden etuluukut/ovet voidaan irrottaa, mutta tämä on tietääkseni mahdollista kaikissa nykyaikaisissa kodinkoneissa.

TYÖTASO

Keittiömme vanha työtaso oli laminaattia, jota ei tuunaamalla kiveksi pysty muuttamaan, joten se meni vaihtoon. Onneksi vanha työtaso meni hyvään tarkoitukseen vanhemman herrasmiehen uuteen keittiöön. Halusimme mustan graniittitason ja siihen alta kiinnitetyn mustan kivikeraamisen ison altaan. Kaikki ammattilaiset suosittelivat alta kiinnitettävää allasta, koska silloin se ei kerää likaa ja puhtaanapito on helppoa. Päädyimme valitsemaan kivitason materiaaliksi Labrador emerald pearlin, koska siinä on kiiltäviä kiviä seassa ja tuo näin elävyyttä koko mustaan keittiöön. Labradorin graniitti on louhittu Norjan vuoristosta.

20180503_200225

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanhalla laminaattitasolla  Labrador emerald pearl:n näytekappale

Työtason ja altaan tilasimme Topkivestä . Tässä taas lämmin suositus! Heidän nettisivuilla voit rauhassa selata eri vaihtoehtoja ja laskurilla laskea, paljonko eri vaihtoehdot tulisivat maksamaan. Kun olet valintasi tehnyt, voit pyytää tarjouksen heiltä sähköisesti. Topkivi toimii todella nopeasti ja ammattitaitoisesti eikä meidän täytynyt tehdä muuta kuin päättää materiaalit. Myöskään tämän edullisemmin emme löytäneet kivitasoa ja allasta mittatilaustyönä toimitettuna ja paikalleen asennettuna. Erinomaisen asiakaspalvelun lisäksi siis hyvä hintalaatusuhde.

20180718_182514

 

Graniittinen työtaso ja alta kiinnitetty musta allas

VÄLITILA

Välitilan laatan jätimme paikoilleen, koska se oli niin tiukasti seinässä kiinni eikä näin syntyisi riskiä uuden seinän rakentamisen tarpeellisuudesta 🙂

20180718_182705

 

Välitilan laatta jätettiin paikoilleen lasin taakse printtiä tukemaan

Tilasimme välitilaan lasin Suomen lasista ja taas suosittelen lämpimästi! Suomen lasista olemme tilanneet mittatilaustyönä myös vaatekaappimme peiliovet, mutta kerron siitäkin myöhemmin toisessa postauksessani. Koska välitilan leveys on meillä reilusti yli kolme metriä, piti meidän käydä mittaamassa käytävässä, että lasi mahtuu tulemaan sisälle. Onneksi käytävämme ovat leveät, sillä emme halunneet saumaa mihinkään kohtaan lasia. Lasin asentaminen paikoilleen oli kyllä todella kuumottavaa ja tuskanhiki valui selkää pitkin, mutta loppujen lopuksi se meni paikoilleen aika helposti kahden ihmisen voimin. Lasin puhdistamisessa piti olla tarkkana, koska en todellakaan halua enää irrottaa sitä puhdistettavaksi.

Saimme idean, että välitilan lasin taakse laitetaan printti, joka kuvastaa Helsingin karttaa. Kartan tulisi tietenkin noudattaa mustavalkoista näkemystämme sisustuksesta ja ainoa väri siinä tulisi olemaan oranssi metrolinja. Ajattelimme, että otamme vaan netistä kartan ja muokkaamme sen kuvankäsittelyohjelmalla mustavalkoiseksi ”negatiiviksi”. Noh ajatukseksi se jäikin, sillä eipä löytynyt yhtään karttaa, jossa ei olisi ollut kaikennäköisiä tekstejä ja merkintöjä (vissiin karttojen perusidea :)). Tästä seurasi n. 25h työ, jossa mieheni ruutu ruudulta piirsi kartan ja siihen metrolinjan. Onneksi hänellä on myös graafisia taitoja.

Pyysin aika monta tarjousta eri firmoilta printin tulostamiseksi ja hyvin laidasta laitaan tarjouksia sain aina 50 eurosta 200 euroon. Lopulta painatimme printtimme Picaset painotalossa . Printti on paksua paperia ja mattapintainen, jolloin lasin kanssa ei tule ylimääräisiä heijastuksia. Hintaa printille tuli 65 euroa ja spinningmaraton. Päätin nimittäin lähteä noutamaan printtiä helteisenä (+32°) kesäpäivänä pyörällä (3-vaihteinen munamankeli), koska Picaset ei toimita printtejä postitse yksityishenkilöille. Matkaa kertyi yhteensä eksymisten kanssa 53km ja täytyy myöntää, että itkukaan ei kaukana ollut eikä ruususuolat vesipullossa kauheasti lohduttanut. Noh, itse olen vaatinut meidän perheen autottomuuden kokeilua, joten en voi valittaa 😀

Levitimme printin lasille ja kiinnitimme sen reunoista läpinäkyvällä teipillä niin, että teippi katkeaa reunaan eikä näy lasin toisella puolella. Kiinnittäminen kannattaa tehdä huolellisesti puhdistamisen jälkeen, jotta se asettuu lasin päälle tiiviisti. Koska printti ei ollut ihan tarkkaan leikattu, siistimme vielä mattoveitsellä ylimääräiset reunat pois, jotta kupruja ei pääse syntymään. Ja sitten lasi paikoilleen. Taakse jätetty laatta toimikin hyvin printin tiivistäjänä, jolloin meidän ei tarvinnut väliin muuta täytettä laittaa.

LOPPUTULOS

Vielä reunoihin laitoimme silikonia ja keittiömme oli valmis. Tämä projekti vaati meiltä, varsinkin mieheltäni, paljon suunnittelua ja työtunteja, mutta rahaa säästyi rutkasti eikä kiertoon tarvinnut paljon vanhoja kalusteita laittaa. Tämä remontti toteutettiin myös ilman autoa 🙂 Nyt olemme onnellisia mustan keittiön omistajia!

20180718_214055

 

Valmis keittiö

 

 

 

 

Advertisement

4 ajatusta artikkelista “MUSTA KEITTIÖ

 1. Anu Kannari

  Tässä pyörittelen mahdollista keittiöremppaa, itse en osaa mitään tehdä, mutta tuo ajatus tuli mullekin kun juuri vaihdoin astiapesukoneen ja jääviileäkaapin ja ne on valkoiset, josko tuttava automaalari lähtisi yrittämään tota maalaushommaa, ans kattoon nyt, mut ihana oli tuo teidän lopputulos tosiaan ‼️😀
  -Anu-

  Tykkää

  Vastaa
  1. skuzzista Kirjoittaja

   Ei kyllä kannata tosiaan uusia kodinkoneita vaihtaa pois. Olen varma, että kodinkoneiden maalaaminen onnistuu hienosti! Jos on yhtään ammattitaitoa maalaushommiin, niin kuin automaalareilla on, niin kannustan maalaamaan kodinkoneet!!! Tsemppiä remonttiin!!!!
   Yt. Johanna

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s