Farkuista laukuksi

Minulla lojuu kaapissa paljon farkkuja, joita en enää käytä. Farkut menevät myös kirpputorilla huonosti kaupaksi, joten aloin pohtimaan, miten ne saisi uusiokäyttöön. Olisin halunnut tehdä farkkumekon, mutta taitoni eivät mekkoon olisi riittäneet. Päätin tehdä siis laukun 🙂

Aluksi farkuista leikataan shortsit. Mitä isomman laukun haluat, sitä pitkälahkeisimmat shortsit leikataan. Seuraavaksi leikataan auki haarukset ja haaruksissa mahdollisesti oleva sauma poistetaan.

Farkuista leikataan shortsit ja haarukset avataan.

Seuraavaksi farkuista suoristetaan saumat edestä ja takaa. Kannattaa käyttää viivoitinta apuna, jotta saumoista tulee suorat. Kiinnitä nuppineuloilla ja ompele. Leikkaa ylimääräiset palat pois. Tämän jälkeen kiinnitä helma nuppineuloilla ja ompele.

  1. Suorista saumat edestä ja takaa 2. Ompele helma kiinni

Tämän jälkeen mittaa molemmista kulmista kolmion muotoiset palat ja kiinnitä nuppineuloilla. Reunasta reunaan kolmio on n. 7,5cm. Ompele viivaa pitkin. Näin laukun pohjaan saadaan muotoa.

Kun molemmille puolille ommellaan kolmion/kartion muotoiset palat, tulee laukulle muoto.

Tämän jälkeen kiinnitetään laukkuun vetoketju. Muista vaihtaa ompelukoneeseen vetoketjun ompeluun tarkoitettu talla.

Lopuksi koristelin laukun niiteillä ja kiinnitin ketjun avainta varten. Näin avain on taskussa helposti käden ulottuvilla 🙂 Vyölenksuihin kiinnitin metallirenkaat, joihin hihnan voi kiinnittää. Laukun hihnaksi otin nahkavyön, mutta se voi olla hyvin jokin muukin esim. farkun lahkeista voi ommella hihnan ja vaikka koristella niiteillä. Niitit ostin Tallinnasta Karnaluksista, joka on kyllä vierailemisen arvoinen kauppa käsityö- ja askarteluharrastajille. Sieltä löydät KAIKEN tarvittavan 😀

Ja näin laukku on valmis. Laukun tekemiseen meni vain pari tuntia. Käytettävyyden vuoksi varmaan lisään vielä laukkuun vuoren ja sivutaskun pieniä tavaroita ja kännykkää varten.

Youtubesta löytyy paljon hyviä videoita, joita kannattaa katsoa, jos kaipaa yksityiskohtaisia ohjeita.

Tuunasin myös farkkutakkini nahkamaalilla ja niiteillä. Näin tavallisesta farkkutakista saa uniikin yksilön. Maalaamiseen voi käyttää kaikkia tekstiilimaaleja ja tällä nahkamaalilla myös kuviosta tuli hieman nahkamainen. Teet vain sapluunan ja laitat niitit haluamiisi kohtiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s